Jesteśmy do Państwa dyspozycji

Joanna

szkolenia tradycyjne (otwarte oraz zamknięte grupowe): wyjazdowe, stacjonarne, PRRP, zapytania ofertowe
510-705-905
biuro przeszkolimy.pl

Natalia

szkolenia online (otwarte oraz zamknięte grupowe), sprawy ogólne, oferta bieżąca
510-333-011
biuro przeszkolimy.pl
zobacz więcej

Polecane szkolenia

Ogólnopolskie Forum Publicznych Służb Zatrudnienia / 2024

Kołobrzeg, 17-21 czerwca 2024r. (Hotel Ikar Plaza)

sprawdź szczegóły

zobacz więcej

Szkolenia w obiektywie

Kraków

Bufet śniadaniowy

zobacz więcej
Termy Chochołowskie

Czas wolny uczestników

zobacz więcej
Szaflary

Sala szkoleniowa

zobacz więcej
Hotel Atrium w Krakowie

Pokój uczestników

zobacz więcej
Hotel w Gdańsku

Pokój uczestników

zobacz więcej
Nosalowy Dwór Resort & SPA Zakopane

Hotel

zobacz więcej
Wisła

Sala szkoleniowa

zobacz więcej
Kraków

Sala szkoleniowa

zobacz więcej
Kopalnia Guido w Zabrzu

Szkolenie 320 metrów pod ziemią

zobacz więcej
Warszawa

Przerwa kawowa

zobacz więcej

Szkolenie zamknięte

Merchandising i zarządzanie stoiskami alkoholowymi, czyli znajomość alkoholi w sklepie monopolowym i osiedlowym.

PRZYKŁADOWY PROGRAM SZKOLENIA

1. Podział wina:

  •  wytrawne białe
  •  wytrawne czerwone
  •  półwytrawne białe
  •  półwytrawne czerwone
  •  półsłodkie białe
  •  półsłodkie czerwone
  •  Vermuth-y wina wzmacniane i inne

2. Podział alkoholi mocnych:

  • z winogron
  • ze zbóż
  • inne alkohole mocne

3. Piwo

4. Kompozycja win i potraw

5. Merchandising na stoisku alkoholowym

  • jak przyciągnąć wzrok klienta i zwiększyć obrót na stosiku monopolowym
  • podział alkoholi na kategorie
  • strefy pasywna i aktywna za ladą na stoisku monopolowym
  • ustawienia: wina, wódki, whisky, brendy, itp.

Trener

Robert Staszkiewicz

Specjalista z dziedziny sprzedaży, zarządzania sprzedażą, projektowania i wdrażana standardów obsługi klienta. Pracuje jako trener od 18 lat. Pracował również jako Handlowiec, Regionalny Menager Sprzedaży, Trener i Menager do Rozwoju Sieci Handlowej IGA, odpowiedzialny za wdrażanie strategii marketingowej, negocjacje z dostawcami, rozwój sieci franczyzowej Dyrektor ds. Handlu i Marketingu w takich sieciach jak Euro Sklep S.A., czy Rabat Detal Sp. z o.o.  Absolwent Wydziału Nauk Społecznych na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach.

SUGEROWANY CZAS SZKOLENIA

1 dzień lub 2 dni

CELE SZKOLENIA

1. Przekazanie wiedzy z zakresu aranżacji powierzchni handlowej w PSD na stoisku alkoholowym zgodnie z zasadą WISA w taki sposób, aby maksymalnie wykorzystać przestrzeń w celach sprzedażowych

2. Poznanie sekretów wpływania na Klientów w taki sposób, aby jak najczęściej kupowali alkohole o najwyższym wskaźniku dochodowym dla sklepu

3. Praktycznie omówienie następujących zagadnień :

  • Jakie są kategorie alkoholi w sklepie,
  • Co to jest whisky, brendy, rum, koniak, wódka czysta,
  • Jak rozróżniać rodzaje win w ofercie sklepu,
  • Jak dobierać alkohol i jaki alkohol proponować do jakich potraw,
  • MAGNESY - czyli po co klienci najczęściej przychodzą do sklepu alkoholowego,
  • Jak zarządzać strefami gorącymi i zimnymi na stoisku monopolowym w sklepie,
  • Co to są produkty Wrażliwe Cenowo KVI i jak je wykorzystywać w procesie merchandisingu alkoholi?
  • Co to jest shelf plan i jaki powinien mieć związek z rotacją asortymentową i realizowaną marżą w sklepie.
  • Jak właściwie posługiwać się pojęciami rotacji i zapasu w celu maksymalizacji zysku z właściwej ekspozycji alkoholi.

4. Nabycie umiejętności:

  • Rozpoznawania różnice w ofercie win,
  • Planowania przestrzeni w sklepie, w ujęciu pionowym do sytuowania produktów alkoholowych,
  • Efektywnego dostosowania ekspozycji towarów w sklepie z wykorzystaniem zasady VISA

ADRESACI

Właściciele, kierownicy, sprzedawcy sklepów chcących podnieś wydajność na stoiskach alkoholowych, sprzedawcy z innych stoisk niż alkoholowe, merchandiserzy i projektanci odpowiedzialni za planowanie powierzchni handlowej.

W przypadku chęci zorganizowania szkolenia zamkniętego z powyższego tematu lub innego, zapraszamy do kontaktu.

Z przyjemnością poznamy Państwa potrzeby i przedstawimy indywidualną ofertę szkoleniową.